От KyivSmartCity до дронкапола "Муромец" • ІКСПАРК

От KyivSmartCity до дронкапола “Муромец”

Mixsport Chill Meetup 🧖‍♂️ 02.11
02.11 Mixsport Chill Meetup 🧖‍♂️
Вадим Кифоренко Mixsport Chill Meetup
09.11 Mixsport Chill Meetup 🧖‍♂️

Як Київ потрапив у фіналісти World Smart City Awards та претендує на звання “найрозумнішого” міста у світі, розповів Юрій Зозуля:

 

Юрій Андрійович Зозуля KyivSmartCity World Smart City Awards
Від KyivSmartCity до дронкуполу “Муромець”.

На 8 рік створення “розумного Києва” він потрапив у фіналісти World Smart City Awards та претендує на звання “найрозумнішого” міста у світі. 

Сеул, Торонто, Сідней, Богота і Курітіба в одному ряду з Києвом. Переможців оголосять 16 листопада на конгресі Smart City Expo в Барселоні.

У 2014 році  Кличко, Виталий Владимирович  стартував цей інноваційний проект.  Пам’ятаю перші наради по Київсмартсіті.  Більшість чиновників на нараді скептично відносились до проекту, “не надо нам рассказывать, как корабли будут бороздить просторы космоса”.  Але не дивлячись ні на що мер вірив в команду і у липні 2016 року було створено Департамент інформаційно комунікаційних технологій (це за 3 роки до створення Міністерства Цифрової Трансформації). Була прийнята Програма ЕЛЕКТРОННА СТОЛИЦЯ на 2015-2018 роки, наступну програму, яка і є нині діючою прийняли на 2019-2022 роки. В 2019 році був запущений додаток KyivSmartCity, який пізніше перетворився в Київ цифровий (доречи Додаток ДІЯ було запущено на рік пізніше в 2020 році). 

Все почалося з Києва. І в 2022 році світ визнає, що наша технічна політика в програму була дійсно закладена правильно. І хоча бюрократія та інші негаразди не дозволили запустити багато запланованих сервісів скоріше і якісніше, але і цього виявилось достатньо, щоб увійти в світовий фінал World Smart City Awards. 

Зараз у нас новий виклик Дронкупол над Києвом, вірю, що через років 5 ми увійдем в найнадійнійший дронкупол світу. 

Дякую меру, талановитим співвітчизникам та командам, хто створював наше технологічне чудо “розумний Київ”  

Розумна нація – непереможна.

От KyivSmartCity до дронкапола “Муромец”
Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Використовуючи цей веб-сайт, ви погоджуєтеся з нашою Політикою захисту даних.
Читати більше